Veteranhjem

Veteranhjem i Danmark. Et samlingssted for de mange, der kom hjem beriget og stærkere, end de drog ud – men også et sted, hvor vi hjælper dem, der måtte have behov

 

Baggrund

Ideen til etablering af en række veteranhjem i Danmark er opstået blandt de mange soldater og marineforeninger, der gennem mange år, som hovedopgave, sørgede for at værne om det kammeratskab, der var skabt under tjeneste i forsvaret.Med etablering af veteranhjem har soldater og marineforeningerne ønsket at leve op til de nye krav, som vores moderne forsvar giver os.Vi er ikke en erstatning for en manglende eller mangelfuld offentlig indsats til veteranerne og deres pårørende, men vi er dem der støtter op, hvor man, af den ene eller anden grund ikke har kunnet finde hjælp i ”det etablerede system”.Og så er vi, ikke mindst, udtryk for den folkelige opbakning der er, og skal være, til vore veteraner og den indsats de har ydet, for at vi andre kan leve i et land vi med fred og frihed.

 

Driften

Driften varetages udelukkende af frivillige hjælpere, der ulønnet stiller deres arbejdskraft til rådighed. Man får dækket udgifter til transport til og fra veteranhjemmet.

 

Det økonomiske grundlag

Det økonomiske grundlag for den basale drift er skabt og skabes dels af Forsvarsministeriet, Realdania, Remmen Fonden, Simon Spies Fonden samt mange andre. Herudover har en række fonde, forsvarets fagforeninger, udsendte enheder samt enkeltpersoner skabt det økonomiske grundlag for aktiviteter på veteranhjemmene.

 

Hvad hjælper vi med

Veteranhjemmene er som udgangspunkt ikke et behandlingssted. De er et fristed for veteraner – alle veteraner – både de mange der kommer styrket hjem , og gerne vil mødes og genopfriske ”gamle minder”. Men naturligvis også et sted, hvor dem med behov for hjælp kan komme. Man kan komme og gå, som man vil – og man bliver ikke registreret. Har man brug for en hjælpende hånd bistår veteranhjemmets frivillige med kontakt til fagfolk, offentlige myndigheder m.v., hvor vi følger veteranen gennem det, han/hun ofte ser som en uoverskuelig ”jungle”. Og skulle man have brug for et sted at være i en kortere periode, kan vi også hjælpe med det.

 

Hvem kan komme på veteranhjemmene

Alle veteraner, det vil sige alle, der er eller har været udsendt på mission efter beslutning i Folketinget, samt deres pårørende.

 

Endnu et ”pilotprojekt”

Veteranhjemmene er endnu i sin spæde start. Om end alle veteranhjemmene allerede har vist sin berettigelse, så er de aktiviteter, der skal være på veteranhjemmene under stadig udvikling.

Vil du vide mere, så besøg et af veteranhjemmene eller kontakt Fonden Danske Veteranhjem. 

 

Veteranhjem Trekantsområdet, Ansgarsvej 4, 7000 Fredericia

Veteranhjem København, Roskildevej 54, 2000 Frederiksberg

Aalborg Veteran Hjem, Skydebanevej 12, 9000 Aalborg

Kontakt

Landskontoret: 

Trondhjemsgade 5 kld. 
2100 København Ø 

Telefon: 33 15 28 86 
Telefontid: Mandag og fredag kl. 10-14

E-mail: landskontoret@marineforeningen.dk