Charmeoffensiv til millioner skal skabe større trafiktal mellem Jylland og Vestsverrige

De seneste 18 år har trafiktallene for færgeruterne mellem Sverige og Jylland været faldende. Rederiet Stena Line skriver nu i en pressemeddlelese, at rederiet vil afsætte store ressourcer for at bringe svenskerne tilbage.


Siden etableringen af Øresundsforbindelsen i 2000 har trafiktallene for færgeruterne Frederikshavn-Gøteborg og Grenå-Varberg været støt faldende. Det har betydet, at markant færre svenskere i dag benytter Danmark og især Jylland som feriedestination. En udvikling som rederiet Stena Line har besluttet sig for at vende én gang for alle. - Vi kan se en skævvridning i antallet af overnatninger i Danmark fra vores nærmeste naboer, og specielt i Jylland ser det skidt ud. I 2017 var der tre gange så mange nordmænd som svenskere på ferie i Jylland – vel at mærke på trods af, at der bor dobbelt så mange mennesker i Sverige som i Norge. Det er den udvikling, som vi nu insisterer på at vende, og det er helt bestemt muligt, for mange svenskere har stærke relationer til Jylland fra deres barndom, sagde Tony Michaelsen, Route Director Region Denmark i Stena Line under rederiets debat på Folkemødet på Bornholm.


Han henviste ifølge pressemeddelelsen til, at antallet af passagerer på færgerne fra Sverige til Jylland er faldet med over 50 procent siden år 2000, og at års-totalen i dag er på 1,2 millioner. Og det tal skal nu tilbage på ret kurs med et mål om at fragte 1,5 millioner passagerer på ruten. Derfor investerer Stena Line flere hundrede millioner kroner i en turnaround-proces, der skal genforene svenskerne med blandt andet de jyske sandstrande, Skagen, kulturoplevelser og dansk hygge.


Først og fremmest flytter Stena Line i efteråret 2019 ruten Grenå-Varberg til Grenå-Halmstad, ligesom der er planer om at tilføje endnu et fartøj til ruten for at øge antallet af daglige afgange. Derudover har Stena Line brugt 25 millioner kroner på at etablere den caribiske bar ”The Reef” på færgen Stena Danica, der sejler på ruten Frederikshavn-Gøteborg. Dertil er det Stena Line-ejede Scandichotel og resort ”The Reef” i Frederikshavn i færd med at blive totalrenoveret.


Endelig fokuserer Stena Line på at booste markedsføringen af Jylland på det svenske marked. Sammen med jyske turismeaktører vil de genfortælle historien om Jylland og minde svenskerne om Skagen, Østjylland, Limfjorden, Himmerland og mange andre reasons-to-go. Den strategi støtter Jasenko Selimovic op om. Han er svensk repræsentant i Europarlamentet og deltog i Stena Lines debat. Han mener problemet er, at svenskerne ikke kender Jylland og de oplevelser, der venter.
Det skal Stena Lines nye strategi råde bod på. I første omgang er målet, at 50.000 flere svenskere skal rejse med færge til Jylland i løbet af 2018. (Kilde: Rederiet Stena Line)

Kontakt

Landskontoret: 

Trondhjemsgade 5 kld. 
2100 København Ø 

Telefon: 33 15 28 86 
Telefontid: Mandag og fredag kl. 10-14

E-mail: landskontoret@marineforeningen.dk