Fortsat problemer med pirateri ud for Vest- og Østafrika.

To personer mistede sidste år livet som følge af piratangreb, og knap 3.000 søfarende blev ofre for pirateri i Øst- og Vestafrika. Problemerne i regionen hærger fortsat og koster landene og shippingindustrien milliarder af kroner, lyder det i en ny rapport om pirateriets omkostninger, der blev offentliggjort onsdag.

Ifølge Fagtidsskrtiftet Søfart vækker tallene bekrymring i Danske Rederier, der understreger behovet for at få prioriteret indsatsen i området, før regeringens nuværende strategi for bekæmpelse af pirateri til søs udløber ved udgangen af året. 

– Tallene viser, at der fortsat er behov for en indsats i Øst- og Vestafrika. Det er afgørende, at der laves en ny prioritering for Danmarks indsats i områderne, hvor mange danske skibe sejler igennem. Som verdens 6. største søfartsnation har Danmark både et ansvar og en mulighed, der bygger på gode erfaringer, for at gøre en forskel. Det arbejde skal fortsat prioriteres, siger Maria Skipper Schwenn, direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse. (Kilder: Fagtidsskriftet Søfart og Danske Rederier)

Kontakt

Landskontoret: 

Trondhjemsgade 5 kld. 
2100 København Ø 

Telefon: 33 15 28 86 
Telefontid: Mandag og fredag kl. 10-14

E-mail: landskontoret@marineforeningen.dk