Skibsbygning i udlandet gavner den maritime industri i Danmark.

Danske skibe bygges ofte i Asien, men selvom det er langt fra danske kyster, smitter det godt af på eksporten for de danske maritime leverandører, der bidrager med alt fra ror til pumper. Det er godt for den maritime klynge, skriver Danske Rederier på deres site.

Kvaliteten er ikke til at tage fejl af, når man ser de nybyggede skibe i Kina og Sydkorea. De er nemlig bygget med sans for den danske æstetik og kvalitetsbevidsthed med alt fra interiør, teknisk udstyr, redningsudstyr fra danske leverandører. Ud af de 100 skibe, der er på ordre fra danske rederier, bygges 73 af dem i Kina. Det sker blandt andet på værftet Guangzhou Shipyard, som har bygget det nyeste Torm skib Hermia med udstyr fra danske leverandører. - Det, mener jeg også, er en win-win – fordi danske firmaer på den måde tjener penge på skibsbyggeri i Kina, siger William Zhou, Vice President Guangzhou Shipyard, i dagbladet Børsen.

Hos Danske Rederier glæder man sig over, at det tætte samarbejde mellem virksomheder i hele den maritime klynge sætter synlige aftryk på danske rederiers nybygninger i Østen. (Kilde: Danske Rederiers site)

 

Kontakt

Landskontoret: 

Trondhjemsgade 5 kld. 
2100 København Ø 

Telefon: 33 15 28 86 
Telefontid: Mandag og fredag kl. 10-14

E-mail: landskontoret@marineforeningen.dk